MAILSVAR »

CHATT »
Säkrast måndag kl 10-13, tisdag kl 19-21, onsdag kl 10-13, torsdag kl 19-21 och fredag kl 10-13

JURIDISK RÅDGIVNING »

FRÅGA PSYKOLOGEN »

AKUTA LÄGEN: Ring polisen 112

Här ovan hittar du våra kontaktuppgifter ⇑

“Jag vill lämna men vad gör jag om han inte släpper taget?”
“Kan jag lita på mig själv och det jag känner och tänker?”
“Jag undrar hur andra har gjort, eller är det bara jag…?”
“Jag har polisanmält men känner mig orolig inför rättegången – vad ska jag tänka på?”
“Kan jag ta med mig hunden till ett skyddat boende?”
“Hur ska det gå med barnen?”

Kanske känner du igen dig i någon av frågorna eller har andra frågor du vill ha svar på? Tveka inte att ställa dina frågor till oss!

Svarspanelen består av:

  • Psykolog med erfarenhet från kriscentra och rättsprocesser
  • Advokat specialiserad på brottmål och familjerätt
  • Socionom med inriktning socialtjänst och rättspraxis

MAILSVAR »

Många väljer att maila med oss. Det kan vara ett sätt att sätta ord på tankar och känslor i lugn och ro och få respons från någon som lyssnar. En del vill ha mer kunskap i olika frågor och andra frågar efter råd och tips.

Maila till mailsvar@kvinnojourenonline.se för att få personligt svar på det sätt du själv önskar – via mail eller boka en egen tid för telefonsamtal.

Hur fungerar mailjouren?

Du har kontakt med våra kuratorer så länge du själv vill och behöver. När du mailar till oss får du svar inom tre vardagar och du mailar med samma person hela tiden, oavsett när och hur länge mailväxlingen pågår.

Tänk på att använda en mailadress utan ditt namn om du vill vara anonym.

CHATT »

Med oss kan du chatta om vad du vill, ingen fråga är för stor eller för liten. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är. Du hittar både vår och andra kvinnojourers chatt här »

Hur fungerar chatten?

När vår chatt är öppen kan du klicka på knappen “Starta chatt”. Då hamnar du i kö. När du står i kö ser du vilken plats du har. Vi chattar med alla i tur och ordning efter köplats. Ibland kan vi stänga kön en tid innan jourtiden är helt slut. Det är för att se till att alla som ställt sig i kö ska få chatta med oss innan jourtiden är över och chatten stänger.

Är chatten stängd?

Om chatten är stängd hittar du alla chattider för kvinnojourer och tjejjourer här ».

JURIDISK RÅDGIVNING »

Behöver du hjälp med juridiska frågor som rör brottmål och familjerätt?

Du kan använda vårt kontaktformulär eller skicka mail för att beskriva din situation och få svar på juridiska frågor av våra erfarna advokater. Du får alltid svar inom en vecka.

FRÅGA PSYKOLOGEN »

Har du frågor som rör din livssituation eller psykiska hälsa?

Du är välkommen med dina frågor som besvaras av våra erfarna psykologer inom fyra vardagar. Du kan använda vårt kontaktformulär eller skicka mail  med de frågor du vill få svar på.

Ta del av några röster från kvinnor som varit i kontakt med oss:

“Bra stöd till oss som behöver” 

“Nu har jag äntligen vågat be om hjälp och kommer att få det! Jag ringde till socialtjänsten och berättade allting och dem skulle hjälpa mig och barnen med boende, ekonomi och stöd till oss alla i familjen! Jag är så glad att jag vågade berätta till slut! !

“Vad bra att jag skrev här ändå och fick bekräftat det jag tänkt själv. Det är så lätt att försöka slå undan eller stänga av och anpassa sig till hur man har det, fast jag egentligen vet att det faktiskt inte är så bra.” 

“Det är skönt att skriva såhär till någon även om jag tvekade i början för man ser alltid våld som något fysiskt och var osäker på om det jag varit med om verkligen “räknas”. Men jag är ganska påverkad av allt och har mycket tankar kring det så det är bra att skriva så här och få mer insikt”

“Jag är inte bra på att prata om hur jag mår. Jag är bättre på att skriva mina känslor.” 

“Jag vill också säga att ni har haft en så stor positiv påverkan i mitt liv. Det gör verkligen en jättestor skillnad för mig att kunna chatta med er och jag vill bara uttrycka min tacksamhet” 

“Jag känner mig så otroligt ensam i det här.  Folk har tröttnat på att jag inte lämnat tidigare… de har aldrig förstått min rädsla för repressalier tror jag… de har trott att han är som vilken kille som helst….

“Jag känner att jag får stöd i att kunna hantera situationen. Bara att få skriva ned mina tankar och känslor gör att jag kan se på det lite utifrån”.

“Jag undrar ibland om allt bara händer i mitt huvud och om det är så illa egentligen. Samtidigt mailar jag i smyg en kvinnojour för att få råd…så något är ju väldigt fel…”

“Jag vill tacka så mycket för att du lyssnade på mig”.

“Man kan tycka att kommunikation via internet står i vägen för verklig kontakt, men för mig har det varit bra. Jag har kunnat fundera i lugn och ro på vad jag vill skriva och i lugn och ro ta del av era svar.” 

“Jag skriver ner mina tankar och märker att det är lättare att bära dem om de finns i skrivet format än i mitt röriga huvud” (Maria Blomqvist ur boken “En vacker dag lämnar jag honom”)