MAILJOUR
info@kvinnojourenonline.se

CHATT
Måndag-onsdag 10-12, torsdag 19-21 

Kvinnofridslinjen ger stöd dygnet runt
020 50 50 50

AKUTA LÄGEN: Ring polisen 112

Brevlådan – ställ de frågor just du söker svar på

”Jag vill lämna men vad gör jag om han inte släpper taget?”
”Kan jag lita på mig själv och det jag känner och tänker?”
”Jag undrar hur andra har gjort, eller är det bara jag…?”
”Jag har polisanmält men känner mig orolig inför rättegången – vad ska jag tänka på?”
”Kan jag ta med mig hunden till ett skyddat boende?”
”Hur ska det gå med barnen?”

Kanske känner du igen dig i någon av frågorna eller kanske har du andra frågor du vill ha svar på.

Maila till info@kvinnojourenonline.se eller fyll i vårt kontaktformulär för att få personligt svar på det sätt du själv önskar – via mail eller boka en egen tid för telefonsamtal.

Svarspanelen består av:

  • Psykolog med erfarenhet från kriscentra och rättsprocesser

  • Kurator med egen erfarenhet av våld nära relationer

  • Socionom med inriktning på sociallagstiftning och rättspraxis

MAILJOUR

Många väljer att maila med oss. Det kan vara ett sätt att sätta ord på tankar och känslor i lugn och ro och få respons från någon som lyssnar. En del vill ha mer kunskap i olika frågor och andra frågar efter råd och tips.

Hur fungerar mailjouren?

Du har kontakt med våra kuratorer så länge du själv vill och behöver. När du mailar till oss får du svar inom tre vardagar och du mailar med samma person hela tiden, oavsett när och hur länge mailväxlingen pågår.

Tänk på att använda en mailadress utan ditt namn om du vill vara anonym.

CHATT

Med oss kan du chatta om vad du vill. Vi har tystnadslöfte och du kan vara helt anonym. När du chattar med oss ser vi inte vem du är eller vad du heter. Vi sparar inte samtalet vi haft och inte heller IP-nummer eller liknande.

Hur fungerar chatten?

När vår chatt är öppen kan du klicka på knappen ”Starta chatt”. Då hamnar du i kö. När du står i kö ser du vilken plats du har. Vi chattar med alla i tur och ordning efter köplats. Ibland kan vi stänga kön en tid innan jourtiden är helt slut. Det är för att se till att alla som ställt sig i kö ska få chatta med oss innan jourtiden är över och chatten stänger.

Är chatten stängd?

Om chatten är stängd hittar du alla chattider för kvinnojourer och tjejjourer här ».

Ställ din fråga här

”Bra stöd till oss som behöver” (utvärdering i chatten)

”Det är skönt att skriva såhär till någon även om jag tvekade i början för man ser alltid våld som något fysiskt och var osäker på om det jag varit med om verkligen ”räknas”. Men jag är ganska påverkad av allt och har mycket tankar kring det så det är bra att skriva så här och få mer insikt”

”Jag är inte bra på att prata om hur jag mår. Jag är bättre på att skriva mina känslor.” (stödsökande i mailjour)

”Jag vill också säga att ni har haft en så stor positiv påverkan i mitt liv. Det gör verkligen en jättestor skillnad för mig att kunna chatta med er och jag vill bara uttrycka min tacksamhet” (stödsökande i chatten)

”Jag känner mig så otroligt ensam i det här.  Folk har tröttnat på att jag inte lämnat tidigare… de har aldrig förstått min rädsla för repressalier tror jag… de har trott att han är som vilken kille som helst….(stödsökande i mailjour)

”Jag känner att jag får stöd i att kunna hantera situationen. Bara att få skriva ned mina tankar och känslor gör att jag kan se på det lite utifrån” (stödsökande i mailjour)

”Jag undrar ibland om allt bara händer i mitt huvud och om det är så illa egentligen. Samtidigt mailar jag i smyg en kvinnojour för att få råd…så något är ju väldigt fel…” (stödsökande i mailjour)

”Jag vill tacka så mycket för att du lyssnade på mig” (stödsökande i chatten)

”Man kan tycka att kommunikation via internet står i vägen för verklig kontakt, men för mig har det varit bra. Jag har kunnat fundera i lugn och ro på vad jag vill skriva och i lugn och ro ta del av era svar.” (stödsökande i mailjour)

”Jag skriver ner mina tankar och märker att det är lättare att bära dem om de finns i skrivet format än i mitt röriga huvud” (Maria Blomqvist ur boken ”En vacker dag lämnar jag honom”)