Socialtjänstrådgivningen

Här kan du ställa dina egna frågor till vår SVARSPANEL, som består av erfarna socionomer och psykologer. Tveka inte att maila oss om både stora och små frågor, så svarar vi utifrån vår kunskap och erfarenhet.

Många frågor som rör socialtjänstens område kan vara komplexa och inte alltid lätta att ge entydiga svar på. Om du vill, så kan du boka en telefontid för ett personligt samtal.

Du kan också ställa din fråga anonymt i vår brevlåda. Då publiceras svaret så att fler kan ta del av det. Om du uppger din epost-adress så skickas svaret även dit.

Lär av andra och dela med dig

Vi samlar också erfarenheter på området våld i nära relationer på sidan DELA MED ANDRA,  för att kunna ge så välgrundad information som möjligt. En av anledningarna till det är att det inte alltid fungerar som det är tänkt och att det kan vara viktigt att väga råd och riktlinjer mot hur det faktiskt fungerar i verkligheten. Om du också vill dela med dig av dina erfarenheter och bidra till vår kunskapsbank så är du varmt välkommen att göra det här:

Om du vill läsa mer

Socialtjänsten ansvarar för frågor som exempelvis rör ekonomiskt bistånd, skyddat boende, vårdnadsutredningar och praktiskt stöd. I menyn till höger hittar du mer detaljerad information inom olika områden. Här nedan hittar du mer information om du vill fördjupa dig i frågor om socialtjänstlagen, socialt arbete och de riktlinjer som finns för socialtjänstens verksamheter.