SVAR:

Tack för ditt mail. Din fråga gäller en av de mest komplicerade frågorna inom vårt område och är också det området där många, både barn och mammor, far väldigt illa i långdragna och svåra vårdnadstvister. Jag förstår av ditt mail att du tilldömts egen vårdnad och att det nu ska genomföras övervakat umgänge enligt domen.

Utgångspunkten är att domen ska följas, det är den som gäller. Om du inte följer domen kan barnens pappa begära verkställighet och om du inte följer domen ändå så kan vite utdömas tills du gör det. Och ett värsta scenario är som du skriver, att det ligger dig till last i kommande förhandlingar och kan leda till en annan bedömning i domstolen gällande vårdnaden.

Finns det möjlighet för dig att diskutera detta med den advokat som du hade vid förhandlingen? Jag tänker att detta är komplicerat och viktigt att göra rätt. Jag vill inte ge dig råd eller ha synpunkter utifrån det du skrivit här utan skulle vilja råda dig att prata igenom detta i lugn och ro, helst med den advokat som du haft och som är insatt i ärendet, om det skulle fungera?

Och självklart skriver jag mer med dig om detta, om du vill. Vi svarar alltid inom tre vardagar och det är samma person som svarar, även om vi undertecknar med Kvinnojouren Online.

Många lokala kvinnojourer har också jurister knutna till sig, om det skulle vara ett alternativ? Om du vill berätta i vilken stad eller område du bor, så tipsar jag dig gärna om vart du kan vända dig.

Varma hälsningar

Kvinnojouren Online