Vi fastnade särskilt för ett av verken från “Ung vårsalong” på Liljevalchs konsthall i Stockholm under våren. Tavlan heter “Kampen som aldrig dör”. Isobel Sjöblom har gestaltat kampen för jämställdhet och jämlikhet och den ständigt pågående kampen för kvinnors rättigheter.
 
En fantastisk tavla, tycker vi och vill gärna visa den här hos oss!
 
Tack Isobel för förtroendet och varmt lycka till med din konst i framtiden ❤️
 
Ung vårsalong visades för elfte gången våren 2024 och är en yngre och mindre version av stora Vårsalongen. Precis som den stora salongen är det en jurybedömd utställning att söka till och sedan förhoppningsvis få delta i. De som kan söka är ungdomar som går i gymnasiet och/eller bor i Stockholms län och fyller 16 eller 17 år under ansökningsåret. Varje person eller grupp får söka med upp till tre verk i valfritt tema och teknik.

I år bestod juryn av Ulrika Hägglund och Mårten Åhsberg som båda arbetar på konsthallen samt curatorstudent Natalie Pihl. Det kom in 116 ansökningar med totalt 272 konstverk av vilka juryn valde ut 69 verk att visa i utställningen. Se alla verken från ungdomarna i katalogen här!
Läs mer om kvinnohistoria här.

Och om du vill lära dig mer så rekommenderar vi ett besök på Kvinnohistoriska museet i Stockholm!

Stockholms Kvinnohistoriska är ett nytt slags museum – ett medlemsmuseum utan egen permanent byggnad. Museet bjuder in alla att delta i arbetet med att göra kvinnohistoria till allmänbildning och är en ideell förening av kulturaktörer, arkiv och andra museer som vill samarbeta för att ge kvinnor större utrymme i historieskrivningen.